16/6/2012 09:09 | Door LVK, www.belga.be

Egyptische islamisten verwerpen ontbinding parlement

De Moslimbroederschap heeft de ontbinding van het parlement bekritiseerd en eist een referendum over de kwestie. "De constante dreigementen om het parlement te ontbinden dat is gekozen door 30 miljoen Egyptenaren zijn een bevestiging van de wil van de Hoge militaire raad om alle macht naar zich toe te trekken", staat in een communiqué van de Partij voor Vrijheid en Gerechtigheid die uit de broederschap is voortgesproten.


Egyptische islamisten verwerpen ontbinding parlement

De ontbinding "maakt het nodig terug te keren naar het volk via een vrij en transparant referendum, omdat de wil van het volk alleen maar door de wil van het volk kan worden geannuleerd", stelt de mededeling ook.

Skype
0Opmerking
Egyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementDe Moslimbroederschap heeft de ontbinding van het parlement bekritiseerd en eist een referendum over de kwestie. "De constante dreigementen om het parlement te ontbinden dat is gekozen door 30 miljoen Egyptenaren zijn een bevestiging van de wil van de Hoge militaire raad om alle macht naar zich toe te trekken", staat in een communiqué van de Partij voor Vrijheid en Gerechtigheid die uit de broederschap is voortgesproten.LVKwww.belga.be2012-06-16T20:09:002012-06-16T20:09:00De ontbinding "maakt het nodig terug te keren naar het volk via een vrij en transparant referendum, omdat de wil van het volk alleen maar door de wil van het volk kan worden geannuleerd", stelt de mededeling ook.Egyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlementEgyptische islamisten verwerpen ontbinding parlement

meer artikels

 • Protest tegen "Oliebaron" Cañete op Luxemburgplein

  Meer dan tweehonderd manifestanten hebben zich vanmiddag verzameld op het Brusselse Luxemburgplein uit protest tegen de aanstelling van de Spanjaard Miguel Arias Cañete als eurocommissaris van Energie en Klimaat. De hoorzitting van Cañete voor het parlement gaat om 18.00 uur van start.

 • Catalanen willen ondanks verbod toch stemmen over onafhankelijkheid

  Ondanks het voorlopige verbod op een referendum in Catalonië wil de Spaanse regio toch over onafhankelijkheid stemmen. Het deelparlement in Barcelona besliste woensdag om voor de geplande volksraadpleging van 9 november een kiescommissie te vormen. De oppositie van conservatieven en socialisten weigert aan de stembusgang deel te nemen, omdat ze daarin een schending van de beslissing van het Spaanse Constitutionele Hof zien.

 • Cameron belooft strijd tegen EU en belastingverlaging bij herverkiezing

  De Britse eerste minister David Cameron heeft op de partijdag van de Conservatieven een strijd met de Europese instellingen aangekondigd. Hij beloofde zo, als zijn regering bij de parlementsverkiezingen op 7 mei herverkozen wordt, bevoegdheden uit Brussel naar Londen terug te halen, onder meer wat betreft het migratiebeleid. Voorts kondigde hij belastingverlagingen aan voor 30 miljoen Britten.

 • Indonesië heeft nieuw parlement

  In Indonesië, de op twee na grootste democratie ter wereld, is het parlement vier maanden na de verkiezingen voor het eerst samengekomen. De 560 afgevaardigden legden woensdag in Jakarta de eed af. Commentatoren voorspellen de in juli verkozen president Joko Widodo een moeilijke ambtsperiode, omdat nagenoeg twee derden van de verkozenen des volks in de oppositie zit.

 • Ruime meerderheid van Amerikanen staat achter luchtraids tegen IS

  Zeven van de tien Amerikanen staan achter de luchtaanvallen tegen de extremistische terreurmilitie Islamitische Staat IS in Irak en Syrië, maar minder zijn gewonnen voor het sturen van soldaten naar Irak als adviseurs, zo blijkt uit een peiling die door de omroep ABC verricht.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

.