06/7/2012 05:14 | Door KAV, www.belga.be

Opvolgingscommissie financiële crisis bevalt nog voor reces van tussentijds verslag

De Opvolgingcommissie Financiële Crisis van de Kamer wil nog voor het zomerreces haar tussentijds verslag afronden. Op 16 of 17 juli wil de commissie het verslag goedkeuren, zo bleek bij de bespreking van het verslag.


Dat verslag zal uit drie delen bestaan: een weergave van de hoorzittingen van de afgelopen maanden, het rapport van de regulator van de financiële sector FSMA, en een vijftigtal pagina's met besluiten en aanbevelingen "die verder zullen gaan dan die van de Dexia-commissie", aldus commissievoorzitter Herman De Croo. De commissie wil voornamelijk dat de consumenten beter beschermd worden, de banken strikter gecontroleerd worden en dat de wereld van het "shadow banking" - hefboomfondsen, zakenbanken, ratingagentschappen ... - gereguleerd wordt. De commissieleden hebben reeds talrijke amendementen ingediend. Andere worden verwacht tegen midden juli. De stemming van het tussentijds verslag wordt verwacht op 16 of 17 juli, net voor het parlementaire reces.

Skype
0Opmerking
Opvolgingscommissie financiële crisis bevalt nog voor reces van tussentijds verslagDe Opvolgingcommissie Financiële Crisis van de Kamer wil nog voor het zomerreces haar tussentijds verslag afronden. Op 16 of 17 juli wil de commissie het verslag goedkeuren, zo bleek bij de bespreking van het verslag.KAVwww.belga.be2012-07-06T16:14:362012-07-06T16:14:36Dat verslag zal uit drie delen bestaan: een weergave van de hoorzittingen van de afgelopen maanden, het rapport van de regulator van de financiële sector FSMA, en een vijftigtal pagina's met besluiten en aanbevelingen "die verder zullen gaan dan die van de Dexia-commissie", aldus commissievoorzitter Herman De Croo. De commissie wil voornamelijk dat de consumenten beter beschermd worden, de banken strikter gecontroleerd worden en dat de wereld van het "shadow banking" - hefboomfondsen, zakenbanken, ratingagentschappen ... - gereguleerd wordt. De commissieleden hebben reeds talrijke amendementen ingediend. Andere worden verwacht tegen midden juli. De stemming van het tussentijds verslag wordt verwacht op 16 of 17 juli, net voor het parlementaire reces.

meer artikels

 • Ondanks het voorlopige verbod op een referendum in Catalonië wil de Spaanse regio toch over onafhankelijkheid stemmen. Het deelparlement in Barcelona besliste woensdag om voor de geplande volksraadpleging van 9 november een kiescommissie te vormen. De oppositie van conservatieven en socialisten weigert aan de stembusgang deel te nemen, omdat ze daarin een schending van de beslissing van het Spaanse Constitutionele Hof zien.

 • Cameron belooft strijd tegen EU en belastingverlaging bij herverkiezing

  De Britse eerste minister David Cameron heeft op de partijdag van de Conservatieven een strijd met de Europese instellingen aangekondigd. Hij beloofde zo, als zijn regering bij de parlementsverkiezingen op 7 mei herverkozen wordt, bevoegdheden uit Brussel naar Londen terug te halen, onder meer wat betreft het migratiebeleid. Voorts kondigde hij belastingverlagingen aan voor 30 miljoen Britten.

 • Indonesië heeft nieuw parlement

  In Indonesië, de op twee na grootste democratie ter wereld, is het parlement vier maanden na de verkiezingen voor het eerst samengekomen. De 560 afgevaardigden legden woensdag in Jakarta de eed af. Commentatoren voorspellen de in juli verkozen president Joko Widodo een moeilijke ambtsperiode, omdat nagenoeg twee derden van de verkozenen des volks in de oppositie zit.

 • Ruime meerderheid van Amerikanen staat achter luchtraids tegen IS

  Zeven van de tien Amerikanen staan achter de luchtaanvallen tegen de extremistische terreurmilitie Islamitische Staat IS in Irak en Syrië, maar minder zijn gewonnen voor het sturen van soldaten naar Irak als adviseurs, zo blijkt uit een peiling die door de omroep ABC verricht.

 • Bourgeois wil beter overleg over aanpak Syrië-strijders

  Vlaams minister-president Geert Bourgeois wil het overleg over de aanpak van Syrië-strijders zowel op Vlaams niveau als tussen Vlaamse en federale overheid versterken. Dat heeft hij woensdag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Chris Janssens (Vlaams Belang), Ward Kennes (CD&V) en Matthias Diependaele (N-VA).

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

.