eosmagazine.eu (© © Eos magazine)
05/4/2012 06:07 | Door © Eos magazine, eosmagazine.eu

Gevederde tiran

Paleontologen vinden grootste gevederde dinosaurus in China.


Gevederde tiran

Paleontologen hebben in China 125 miljoen jaar oude restanten van een volwassen en twee jonge gevederde dinosaurussen opgegraven.

Het is de grootste dino met veren die ooit is aangetroffen. De Yutyrannus huali, wat 'prachtige gevederde tiran' betekent, woog naar schatting 1.400 kilogram en was 9 meter lang. De nieuwe dino is een nieuwe soort, die behoort tot de familie van Tyrannosaurus rex. De pluimen van de gevederde tiran waren minstens 15 centimeter lang. Hun functie is nog onduidelijk. Volgens de onderzoekers dienden ze niet noodzakelijk voor isolatie, maar waren ze bedoeld om wijfjes aan te trekken. (nd)

Skype
0Opmerking
Gevederde tiranPaleontologen vinden grootste gevederde dinosaurus in China.© Eos magazineeosmagazine.eueosmagazine.eu(©© Eos magazine)2012-04-05T12:16:002012-04-05T05:07:00© http://www.eosmagazine.euPaleontologen hebben in China 125 miljoen jaar oude restanten van een volwassen en twee jonge gevederde dinosaurussen opgegraven.Het is de grootste dino met veren die ooit is aangetroffen. De Yutyrannus huali, wat 'prachtige gevederde tiran' betekent, woog naar schatting 1.400 kilogram en was 9 meter lang. De nieuwe dino is een nieuwe soort, die behoort tot de familie van Tyrannosaurus rex. De pluimen van de gevederde tiran waren minstens 15 centimeter lang. Hun functie is nog onduidelijk. Volgens de onderzoekers dienden ze niet noodzakelijk voor isolatie, maar waren ze bedoeld om wijfjes aan te trekken. (nd)Gevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiran

meer artikels

 • Vijf feiten en fabels over ons ‘bakje troost’.

  Een op de twee westerlingen begint z’n dag met een kop koffie. Houdt dat ons echt wakker? En wat zijn de nadelen?

 • Wie als zevenjarige moeilijk leert lezen, kampt als tiener vaak met een intelligentieachterstand.

  Wie als zevenjarige moeilijk leert lezen, kampt als tiener vaak met een intelligentieachterstand. Dat blijkt uit een grootschalige tweelingenstudie.

 • Als de stad minder vaak zwerfvuil ophaalt, gaan de bewoners nog meer dumpen.

  Als de stad minder vaak zwerfvuil ophaalt, gaan de bewoners nog meer dumpen. Dat bewijst een experiment in Rotterdam.

 • Vooral het aantal ongelukken met liquid caps neemt fors toe

  In België nam het aantal meldingen van kinderen die per ongeluk vloeibaar wasmiddel binnen kregen de laatste jaren fors toe. In 2013 waren er dat 198, wat 32 procent meer is dan in 2012. Vooral het aantal ongelukken met liquid caps, capsules van oplosbaar folie gevuld met vloeibaar wasmiddel die rechtstreeks in de trommel van de wasmachine geplaatst worden, neemt fors toe.

 • De botten werden gevonden tijdens opgraafwerken op een site die dateert van de 5de en 6de eeuw.

  Op een historische begraafplaats in het Franse Chalon-sur-Saône vonden archeologen het oudst gekende geval van het downsyndroom. Het gaat om een kind dat 1.500 jaar geleden leefde.

 • Het geheugen van een vis reikt verder dan we denken.

  Veel mensen denken dat vissen een geheugen hebben als een zeef en niets langer kunnen onthouden dan 30 seconden. Maar uit recent Canadees onderzoek blijkt dat dat helemaal niet klopt.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

.