eosmagazine.eu (© © Eos magazine)
05/4/2012 06:07 | Door © Eos magazine, eosmagazine.eu

Gevederde tiran

Paleontologen vinden grootste gevederde dinosaurus in China.


Gevederde tiran

Paleontologen hebben in China 125 miljoen jaar oude restanten van een volwassen en twee jonge gevederde dinosaurussen opgegraven.

Het is de grootste dino met veren die ooit is aangetroffen. De Yutyrannus huali, wat 'prachtige gevederde tiran' betekent, woog naar schatting 1.400 kilogram en was 9 meter lang. De nieuwe dino is een nieuwe soort, die behoort tot de familie van Tyrannosaurus rex. De pluimen van de gevederde tiran waren minstens 15 centimeter lang. Hun functie is nog onduidelijk. Volgens de onderzoekers dienden ze niet noodzakelijk voor isolatie, maar waren ze bedoeld om wijfjes aan te trekken. (nd)

Skype
0Opmerking
Gevederde tiranPaleontologen vinden grootste gevederde dinosaurus in China.© Eos magazineeosmagazine.eueosmagazine.eu(©© Eos magazine)2012-04-05T12:16:002012-04-05T05:07:00© http://www.eosmagazine.euPaleontologen hebben in China 125 miljoen jaar oude restanten van een volwassen en twee jonge gevederde dinosaurussen opgegraven.Het is de grootste dino met veren die ooit is aangetroffen. De Yutyrannus huali, wat 'prachtige gevederde tiran' betekent, woog naar schatting 1.400 kilogram en was 9 meter lang. De nieuwe dino is een nieuwe soort, die behoort tot de familie van Tyrannosaurus rex. De pluimen van de gevederde tiran waren minstens 15 centimeter lang. Hun functie is nog onduidelijk. Volgens de onderzoekers dienden ze niet noodzakelijk voor isolatie, maar waren ze bedoeld om wijfjes aan te trekken. (nd)Gevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiranGevederde tiran

meer artikels

 • Er was geen significant verschil tussen de groepen die met muziek studeerden en de controlegroep.

  Geeft klassieke muziek een boost aan je geheugen als je woordjes moet stampen? En zorgt popmuziek daarentegen voor afleiding, en dus voor mindere prestaties tijdens de examens? Geen van beide, besluiten onderzoekers van de universiteit van Zürich.

 • Tamiflu, één van de zogenaamde griepremmers.

  De griepremmer Tamiflu beschermt niet tegen ernstige complicaties van de griep, en remt de verspreiding van het griepvirus niet af.

 • Laat invoegen heeft drie voordelen. Foto: Imageglobe

  Vanaf 1 maart moeten alle Belgen verplicht ritsen. Wie het niet doet, riskeert een boete van 55 euro, waarschuwt het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV). Waarom is laat invoegen – tot aan de wegblokkade rijden en dan invoegen – beter? Netwerkingenieur Wouter Rogiest (UGent) laat er zijn licht over schijnen.

 • Malariamug. Foto: Imageglobe

  De Nazi's onderzochten aan het einde van de Tweede Wereldoorlog of ze malariamuggen konden inzetten als biologisch wapen.

 • Zeesponzen, in zuurstofarme aquarium. Daniel Mills University of Southern Denmark

  Moderne sponzen kunnen overleven met een fractie van de huidige zuurstofconcentratie. Dat suggereert dat een grote zuurstoftoename in de atmosfeer niet noodzakelijk was om het eerste complexe leven te doen ontstaan.

 • Cees Faes SXC , prof. Christoffel Waelkens en Eos-redacteur Reinout Verbeke.

  Virgin Galactic van Richard Branson en het Nederlandse Space Expedition Corporation (SXC) willen vanaf dit jaar mensen voor respectievelijk 180.000 en 70.000 euro een korte ruimtetrip bezorgen. Maar is dat wel veilig? En moeten we de verre ruimte bemand exploreren, of laten we dat beter over aan robots?

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

.