http://www.eoswetenschap.eu/
10/9/2012 04:32 | Door Eos-magazine, http://www.eoswetenschap.eu/

Robot Cheetah sneller dan Usain BoltRobot Cheetah

Robot Cheetah

De robot Cheetah kan zijn snelheid opdrijven tot 45 kilometer per uur over een afstand van 20 meter. Dat is sneller dan Usain Bolt. Bekijk de video hier. steken de mens steeds meer de loef af. Ze winnen quizzen, kunnen auto’s besturen, en nu hebben ingenieurs van het robottechnologiebedrijf Boston Dynamics hun militaire robot ‘Cheetah’ sneller gemaakt dan Usain ‘The Lightning’ Bolt, Olympisch kampioen en wereldrecordhouder op alle sprintnummers.Bolt liep met een recordsnelheid van 44,7 kilometer per uur tijdens de 100 meterfinale in Berlijn drie jaar geleden. Cheetah doet het net iets beter, weliswaar nog indoor op een loopband, en vastgemaakt aan kabels. Het bedrijf is nu een outdoor-versie van de robot aan het ontwikkelen, Wildcat genoemd, die begin volgend jaar wordt getest.

Skype
2Opmerking
11 sep 2012 08:07
avatar
So what? Mijn hondje is ook sneller dan Bolt. Dat is appels met peren vergelijken.
Bolt is en blijft een fenomeen!
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?
Robot Cheetah sneller dan Usain BoltDe robot Cheetah kan zijn snelheid opdrijven tot 45 kilometer per uur over een afstand van 20 meter. Dat is sneller dan 'the fastest man on earth'.Eos-magazinehttp://www.eoswetenschap.eu/http://www.eoswetenschap.eu/2012-09-10T15:31:122012-09-10T15:32:41Robot CheetahDe robot Cheetah kan zijn snelheid opdrijven tot 45 kilometer per uur over een afstand van 20 meter. Dat is sneller dan Usain Bolt. Bekijk de video hier. steken de mens steeds meer de loef af. Ze winnen quizzen, kunnen auto’s besturen, en nu hebben ingenieurs van het robottechnologiebedrijf Boston Dynamics hun militaire robot ‘Cheetah’ sneller gemaakt dan Usain ‘The Lightning’ Bolt, Olympisch kampioen en wereldrecordhouder op alle sprintnummers.Bolt liep met een recordsnelheid van 44,7 kilometer per uur tijdens de 100 meterfinale in Berlijn drie jaar geleden. Cheetah doet het net iets beter, weliswaar nog indoor op een loopband, en vastgemaakt aan kabels. Het bedrijf is nu een outdoor-versie van de robot aan het ontwikkelen, Wildcat genoemd, die begin volgend jaar wordt getest.seo_keywordsUsain BoltRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot Cheetah

meer artikels

 • Vijf feiten en fabels over ons ‘bakje troost’.

  Een op de twee westerlingen begint z’n dag met een kop koffie. Houdt dat ons echt wakker? En wat zijn de nadelen?

 • Wie als zevenjarige moeilijk leert lezen, kampt als tiener vaak met een intelligentieachterstand.

  Wie als zevenjarige moeilijk leert lezen, kampt als tiener vaak met een intelligentieachterstand. Dat blijkt uit een grootschalige tweelingenstudie.

 • Als de stad minder vaak zwerfvuil ophaalt, gaan de bewoners nog meer dumpen.

  Als de stad minder vaak zwerfvuil ophaalt, gaan de bewoners nog meer dumpen. Dat bewijst een experiment in Rotterdam.

 • Vooral het aantal ongelukken met liquid caps neemt fors toe

  In België nam het aantal meldingen van kinderen die per ongeluk vloeibaar wasmiddel binnen kregen de laatste jaren fors toe. In 2013 waren er dat 198, wat 32 procent meer is dan in 2012. Vooral het aantal ongelukken met liquid caps, capsules van oplosbaar folie gevuld met vloeibaar wasmiddel die rechtstreeks in de trommel van de wasmachine geplaatst worden, neemt fors toe.

 • De botten werden gevonden tijdens opgraafwerken op een site die dateert van de 5de en 6de eeuw.

  Op een historische begraafplaats in het Franse Chalon-sur-Saône vonden archeologen het oudst gekende geval van het downsyndroom. Het gaat om een kind dat 1.500 jaar geleden leefde.

 • Het geheugen van een vis reikt verder dan we denken.

  Veel mensen denken dat vissen een geheugen hebben als een zeef en niets langer kunnen onthouden dan 30 seconden. Maar uit recent Canadees onderzoek blijkt dat dat helemaal niet klopt.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Guinness World Records 2015(©Guinness World Records 2015)

  Het Guinness Book of World Records 2015 zal vanaf 11 september in de schappen liggen, maar wij mogen alvast een aantal nieuwe binnenbomers uit deze jaarlijkse bestseller verklappen.

.