http://www.eoswetenschap.eu/
10/9/2012 04:32 | Door Eos-magazine, http://www.eoswetenschap.eu/

Robot Cheetah sneller dan Usain BoltRobot Cheetah

Robot Cheetah

De robot Cheetah kan zijn snelheid opdrijven tot 45 kilometer per uur over een afstand van 20 meter. Dat is sneller dan Usain Bolt. Bekijk de video hier. steken de mens steeds meer de loef af. Ze winnen quizzen, kunnen auto’s besturen, en nu hebben ingenieurs van het robottechnologiebedrijf Boston Dynamics hun militaire robot ‘Cheetah’ sneller gemaakt dan Usain ‘The Lightning’ Bolt, Olympisch kampioen en wereldrecordhouder op alle sprintnummers.Bolt liep met een recordsnelheid van 44,7 kilometer per uur tijdens de 100 meterfinale in Berlijn drie jaar geleden. Cheetah doet het net iets beter, weliswaar nog indoor op een loopband, en vastgemaakt aan kabels. Het bedrijf is nu een outdoor-versie van de robot aan het ontwikkelen, Wildcat genoemd, die begin volgend jaar wordt getest.

Skype
2Opmerking
11 sep 2012 08:07
avatar
So what? Mijn hondje is ook sneller dan Bolt. Dat is appels met peren vergelijken.
Bolt is en blijft een fenomeen!
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?
Robot Cheetah sneller dan Usain BoltDe robot Cheetah kan zijn snelheid opdrijven tot 45 kilometer per uur over een afstand van 20 meter. Dat is sneller dan 'the fastest man on earth'.Eos-magazinehttp://www.eoswetenschap.eu/http://www.eoswetenschap.eu/2012-09-10T15:31:122012-09-10T15:32:41Robot CheetahDe robot Cheetah kan zijn snelheid opdrijven tot 45 kilometer per uur over een afstand van 20 meter. Dat is sneller dan Usain Bolt. Bekijk de video hier. steken de mens steeds meer de loef af. Ze winnen quizzen, kunnen auto’s besturen, en nu hebben ingenieurs van het robottechnologiebedrijf Boston Dynamics hun militaire robot ‘Cheetah’ sneller gemaakt dan Usain ‘The Lightning’ Bolt, Olympisch kampioen en wereldrecordhouder op alle sprintnummers.Bolt liep met een recordsnelheid van 44,7 kilometer per uur tijdens de 100 meterfinale in Berlijn drie jaar geleden. Cheetah doet het net iets beter, weliswaar nog indoor op een loopband, en vastgemaakt aan kabels. Het bedrijf is nu een outdoor-versie van de robot aan het ontwikkelen, Wildcat genoemd, die begin volgend jaar wordt getest.seo_keywordsUsain BoltRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot CheetahRobot Cheetah

meer artikels

 • Tamiflu, één van de zogenaamde griepremmers.

  De griepremmer Tamiflu beschermt niet tegen ernstige complicaties van de griep, en remt de verspreiding van het griepvirus niet af.

 • Laat invoegen heeft drie voordelen. Foto: Imageglobe

  Vanaf 1 maart moeten alle Belgen verplicht ritsen. Wie het niet doet, riskeert een boete van 55 euro, waarschuwt het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV). Waarom is laat invoegen – tot aan de wegblokkade rijden en dan invoegen – beter? Netwerkingenieur Wouter Rogiest (UGent) laat er zijn licht over schijnen.

 • Malariamug. Foto: Imageglobe

  De Nazi's onderzochten aan het einde van de Tweede Wereldoorlog of ze malariamuggen konden inzetten als biologisch wapen.

 • Zeesponzen, in zuurstofarme aquarium. Daniel Mills University of Southern Denmark

  Moderne sponzen kunnen overleven met een fractie van de huidige zuurstofconcentratie. Dat suggereert dat een grote zuurstoftoename in de atmosfeer niet noodzakelijk was om het eerste complexe leven te doen ontstaan.

 • Cees Faes SXC , prof. Christoffel Waelkens en Eos-redacteur Reinout Verbeke.

  Virgin Galactic van Richard Branson en het Nederlandse Space Expedition Corporation (SXC) willen vanaf dit jaar mensen voor respectievelijk 180.000 en 70.000 euro een korte ruimtetrip bezorgen. Maar is dat wel veilig? En moeten we de verre ruimte bemand exploreren, of laten we dat beter over aan robots?

 • Het gebruik van gekleurde labels op voedingswaren helpt mensen om gezondere keuzes te maken.

  Het gebruik van gekleurde labels op voedingswaren en het al dan niet op ooghoogte plaatsen ervan, blijft mensen helpen om gezondere keuzes te maken.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • NASA onthult 'Earth Photo of the Year'(©NASA onthult 'Earth Photo of the Year')

  NASA's 'Earth Photo of the Year' is een jaarlijkse wedstrijd die een selectie maakt van de mooiste foto's die in opdracht van NASA genomen werden van de Aarde.

.